Search
  • Louise Vestergaard

3 forskellige måder at lave et moodboard på

- når du ikke har adgang til dyre billedredigeringsværktøjer.


Et moodboard er en collage af billeder, der skal give dig inspiration til f.eks. indretningen. Det er et super godt redskab til at holde den røde tråd - til at finde ud af, hvilke farver, former, materialer, teksturer, møbler osv., man gerne vil have puttet ind i rummet.Det kan også være et godt samtaleredskab og en god proces at gennemgå sammen med sin partner, så man kan forventningsafstemme og vise, hvilke tanker man gør sig mht. indretningen – man har jo tit vidt forskellige idéer og meninger – så derfor kan det være godt at tale det igennem, inden man går i gang – f.eks. ved hjælp af moodboard.


Typisk vil man bruge et moodboard i startfasen af et indretningsprojekt, så undgå at konkretisere alt for meget ift. specifikke produkter. Man kan godt inddrage et par produkter, hvis det giver mening, men man skal ikke planlægge ALLE detaljer her. Så bliver det et uoverkommeligt projekt bare at lave et moodboard, og det er jo meningen, at man skal lægge energien i at få værelset/indretningsprojektet til at blive til noget.


1. Lav en god gammeldags collage med nogle boligblade, livsstilsmagasiner, osv.


Denne form for moodboard er vildt hyggeligt at lave, og her kan man også have børnene med. Grib en saks og nogle gamle boligblade og find de billeder, farver, materialer, produkter, du finder inspirerende. Man kan også tage sine egne gamle billeder med ind i collagen, hvis det skal være med til at give det en bestemt følelse. Det kan eksempelvis være et gammelt feriebillede af dig på en strand, der skal inspirere til en følelse af velvære og afslapning. Strandbilledet kan også være inspiration til looket på badeværelset, f.eks. hvis man vil have havblå vægfarve, lysegrå/sandfarvet interiør, hvide/lyse nips.


2. Lav en collage online – eksempelvis med canva.com eller photocollage.com


Der findes et hav af gratis online værktøjer til at lave en fin collage, som du kan gemme på computeren eller printe ud. Typisk har man kigget lidt på nettet og fundet forskellige inspirerende boligtips eller produkter, som man gerne vil bruge i indretningen, og her kan det være super praktisk at samle det på et moodboard for at se, hvad der passer sammen og dermed også, hvilke idéer der skal smides ud til højre.


3. Brug Pinterest


Pinterest er et super godt online værktøj til at få nye idéer til indretning og mange andre ting. Her kan man samle billeder på ’boards’ og få inspiration til flere detaljer af indretningen – farver, former, teksturer, DIY og meget mere. Her kan man snildt få timevis til at gå…

Bruger du moodboard, collager, Pinterest eller lign., når du skal finde ud af, hvordan indretningen skal se ud?På kundemøder bruger jeg som oftest PowerPoint til at præsentere mit moodboard - jeg bruger selv forskellige billedredigeringsværktøjer, søger inspiration på Pinterest, boligblade og hos mine samarbejdspartnere. Jeg laver altid moodboard digitalt, så det kan sendes til dig på mail, og du kan gemme det for evigt eller selv printe det ud og kigge på, når der skal træffes indretningsvalg.


Hvis du synes, det er svært at finde frem til den røde tråd i indretningen og ikke ved, hvor du skal starte - tøv ikke med at tage fat på mig.5 views

 GEMAK DESIGN . by Louise Vestergaard    louise.vestergaard@outlook.dk . gemak-design.dk . +45 50 42 24 09 

  • facebook
  • Twitter Round
  • flickr
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now